Desserter og kager

Fersken med vaniljemarengs, hindbær og litchi

En let og delikat afrunding på middagen. Pynt med lidt mynte for at gøre det ekstra festligt.
af Carsten Kyster, Foto: Columbus Leth 19.08.2013

Bagt fersken med vaniljemarengs, hindbær og litchi - det skal du bruge:
4 personer

4 ferskner el. nektariner
1-2 spsk rørsukker
3 æggehvider
1 vaniljestang
200 g sukker
1 dåse litchi
200 g hindbær
mynte

Bagt fersken - sådan gør du:
Skær fersknerne i halve, læg dem på en bageplade, drys med rørsukker, og bag dem ved 200° i 6-7 min. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland med sukker. Pisk æggehviderne stive med lidt sukker, og tilsæt så sukker lidt ad gangen, indtil det er helt stift. Hæld æggemassen i en sprøjtepose, og sprøjt den på toppen af fersknerne. Bag dem ved 210°, indtil de er let gyldne. Skær litchi i mindre stykker, og vend dem med hindbær og fintsnittet mynte. Anret fersknerne på en tallerken med hindbær og litchi.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.