Desserter og kager

Figentærte med honning og mandler

Denne figentærte ligner en million og smager himmelsk, men den er forbavsende nem at lave - så det er bare med at komme igang med at bage figentærter.
af Mai Knauer / Foto: Anders Schønnemann 24.09.2015
Nem opskrift på figentærte

Vi er meget begejstrede for den her figentærte, fordi den er fyldt med spændende smagsindtryk, der spiller perfekt sammen. Tærtebunden er bagt med en kombination af mandel- og hvedemel. Mandlerne giver en god sødme til den friske syrlighed fra figner og citron- og appelsinskal.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Små figentærter til picnickurven

Figentærte med honning og mandler

6-8 personer

Det skal du bruge til figentærte:

  • 130 g usaltet blødt smør
  • 165 g sukker
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1 vaniljestang
  • 3 æg
  • 180 g mandelmel
  • 75 g hvedemel
  • ½ tsk. Bagepulver
  • 80 g mandelflager
  • 6 friske figner
  • 90 g flydende honning
  • 1 tærteform, diameter 26 cm, gerne med løs bund (Find den fx her!)

Vild med tærter? Prøv også: 10 søde tærter

Sådan laver du figentærte:

  1. Tænd ovnen på 160°.
  2. Kom smør, sukker, skal af citronen og appelsinen samt korn fra vaniljestangen i en foodprocessor, og kør dejen blød.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør videre.
  4. Tilsæt mandelmel, mel og bagepulver, og kør igen.
  5. Vend forsigtigt mandelflagerne i dejen.
  6. Fordel dejen jævnt i en tærteform, diameter 26 cm, gerne med løs bund og beklædt med bagepapir.
  7. Skær fignerne i kvarter, og fordel dem i dejen med et let tryk. Drys lidt ekstra mandelflager over.
  8. Bag tærten i 45 minutter, til den er gylden.
  9. Tag tærten ud af ovnen, og pensl den med honning, mens den stadig er varm.
  10. Servér evt. tærten med cremefraiche.