Desserter og kager

Finskbrød med mandel og lakrids

Lad det søde matche det salte, og brug lakrids som pynt på dine finskbrød. Det er et sikkert hit, hvis du elsker lakrids og gerne vil bringe det ind i julebageriet.
af Mai Knauer / Foto: Line Thit Klein 6.10.2019
Finskbrød med mandel og lakrids

Lakrids er et af de store hits til desserter, chokolade og slik i øjeblikket. Det kan bruges i næsten alt - også i julens hjemmebageri. Pynt dine finskbrød med en blanding af mandler, perlesukker og lakrids, som giver en delikat, lidt rå og dyb smag til finskbrødene.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lakrids har en meget stærk og gennemtrængende smag, så sørg derfor kun at bruge det som tilbehør, og lad det salte spille sammen med det søde i form af sukker, tilsæt også mandler. Det er med sikkerhed noget, som de lakridselskende vil falde for!

Læs også: Mette Blomsterbergs opskrifter på kager, desserter og konfekt

Opskrift på finskbrød med mandel og lakrids

Ingredienser
  • 200 g smør
  • 250 hvedemel
  • 50 g sukker

Pynt:

  • 1 æg
  • 1 spsk. koldt vand
  • 50 g mandler
  • 50 g perlesukker
  • 1 tsk. lakridspulver

Fremgangsmåde

  1. Skær smørret i tern, og bland det med mel og sukker i en foodprocessor.
  2. Pak dejen ind i film, og sæt den i køleskabet i 30 minutter.
  3. Tag dejen ud, tril den til pølser på tykkelse med en tommelfinger, og skær dem i 3-4 cm lange stykker. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Pisk æg og vend sammen, og pensl kagerne med æggeblandingen.
  5. Hak mandlerne, og bland dem sammen med perlesukker og lakridspulver, og drys det på kagerne.
  6. Bag finskbrødene i ovnen på 200° i 8-10 minutter. Lad dem køle af på en rist, inden de lægges i kagedåser.

Her er de andre julegodter, du skal HUSKE at smage: