
FASTER HANNES DEJLIGE FLØDEHORN
(8 stk.)
Dej:
1 tsk gær
½ dl lun mælk
150 g smeltet smør el. margarine
ca. 200 g mel
fløde til pensling
perlesukker til drys
Fyld:
100 g smør el. margarine
100 g sukker
vaniljesukker
Bland gær og mælk, hæld det ved den lune margarine. Hæld mel i lidt efter lidt og bland imens. Dejen skal være smidig og blød, men ikke klæbrig. Del dejen i to dele. Bland margarine, sukker og vaniljesukker og rør det sammen til remonce. Tænd ovnen. Rul dejen ud på et melet bord med en melet kagerulle. Den må ikke trykkes. Vend dejen tit, indtil en tynd cirkel har taget form. Skær cirklen ud i 8 stykker og læg ca. 1 tsk. fyld på yderkanten af hvert stykke og rul dejen om fyldet fra den brede side. Pensl med fløde og dyp i perlesukker. Bag hornene i ovn ved 215-220° i ca. 15 min. Tag dem af bagepladen og køl af på en rist.
Se også: Julemad med brødrene Price
TIPS
Flødehornene kan også laves med fyld af marcipan eller nougat.