Desserter og kager

Franske madeleinekager med rosenvand

De lækre, luftige og muslingeformede madeleinekager fra byen Cemmercy i Frankrig er lette at lave og går ikke i stykker, hvis du bruger en silikoneform.
af Marie Melchior 3.10.2012

20 stk.
3 æg
150 g sukker
100 g smør
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ dl mælk
1 spsk flydende honning
1 spsk rosenvand
lidt flormelis til at drysse med

Tænd ovnen på 200°. Pisk æg med sukker, til det er hvidt og cremet. Smelt smørret. Bland mel med bagepulver, og si det i æggemassen. Rør dejen sammen med mælk. Tilsæt smeltet smør, honning og rosenvand, og rør godt. Hæld dejen i madeleineforme, og bag dem i ovnen 5 minutter. Skru ned til 180°, og bag yderligere i 8-10 minutter.

Afkøl kagerne på en rist, og drys med flormelis.