Frugttærte med citroncreme
Frugttærte med citroncreme - det skal du bruge:
6 personer
Tærtebunde:
½ vaniljestang
100 g flormelis
300 g hvedemel
150 g smør, stuetempereret
1 æg
Citroncreme:
40 g blødt smør
2 hele pasteuriserede æg
75 g sukker
1 usprøjtet citron
Pynt til din frugttærte:
250 g blandede friske bær, fx brombær, blåbær og hindbær
20 g flormelis
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Tærtebunde til frugttærte - sådan gør du:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Bland kornene med lidt flormelis. Kom vaniljekorn, mel og det tempererede smør i en foodprocessor, tilsæt ægget og bland, alternativ ælt med håndkraft. Stil dejen i køleskabet i 30 min. Rul den kolde mørdej ud i en smule mel i 4 mm's tykkelse. Udstik små cirkler med en glat udstikker, fx et glas, der er 1 cm større i diameter end de forme, du vil bruge. For formene med dejcirklerne, og tryk den godt ud. Formene skal ikke pensles. Tryk al overflødig dej væk fra kanterne, og bag skallerne kort i ovnen ved 190°, til de er gyldne, ca. 5 min. Afkøl skallerne kort, tag dem ud af formene, og lad dem køle helt af på en bagerist.
Citroncreme til frugttærte - sådan gør du:
Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde. Tilsæt æg, sukker, fintreven citronskal og -saft. Skru op for varmen, og pisk godt indtil cremen koger op. Tag gryden af blusset, og hæld indholdet i en skål. Fortsæt med at piske indimellem, indtil det er helt afkølet. Fordel den afkølede citroncreme i skallerne med en ske. Pynt din frugttærte med friske bær, ca. tre bær i hver. Stil din frugttærte i køleskabet, så cremen får lov at sætte sig. Pynt din frugttærte med flormelis lige før servering.
TIP!
Du kan tilberede både tærtebunde og citroncreme dagen i forvejen, så kan du nemt servere en frugttærte, når gæsterne er der.
Prøv også vores opskrift på hvid chokoladekage med ribs her
Få flere opskrifter med sommerens bær i galleriet nedenfor.