Desserter

Fuglereder med stikkelsbærkompot

Sæt gaflen i knasende marengsreder fyldt med vaniljeprikket fløde og stikkelsbærkompot. Du får opskriften lige her!
Opskrift: Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Stine Christiansen. 10.06.2022

Marengs:

  • 2 æggehvider
  • 1 tsk. eddike
  • 125 g flormelis
  • 1 sprøjtepose med stjernetylle

Stikkelsbærkompot:

  • 250 g stikkelsbær
  • 75 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • ¼ dl vand
  • 2 spsk. citronsaft

Til servering:

  • 2 dl piskefløde
  • 1½ tsk. vaniljesukker
  • 25 g mandelflager
  • Evt. grøn skovsyre
  • Evt. spiseligt guldstøv

Sådan laver du fuglereder med stikkelsbærkompot og vaniljefløde:

Marengs:

  1. Tænd ovnen på 100° varmluft.

  2. Pisk æggehviderne stive sammen med eddike i en skål med en elpisker. Tilsæt flormelis lidt ad gangen, og pisk videre, til du har en tyk og blank marengs.

  3. Hæld marengsen i sprøjteposen, og sprøjt den ud i 8 runde fuglereder med en diameter på 7-8 cm på en bageplade med bagepapir. Sørg for, at fuglerederne har høje kanter, så der er god plads til fyld.

  4. Bag fuglerederne i ovnen i 1 time. Sluk ovnen, men lad fuglerederne hvile i ovnen, indtil den er afkølet helt.

Stikkelsbærkompot:

  1. Skyl og nip stikkelsbær, og kog dem i en gryde sammen med sukker, vaniljekorn, vand og citronsaft.

  2. Skru ned for varmen, og lad det småkoge i 5-7 minutter, til stikkelsbærrene er møre. Smag kompotten til med sukker eller citronsaft, så den er frisk og syrligsød.

  3. Hæld kompotten i et sylteglas, og lad den hvile på køl.

Servering:

  1. Pisk fløde og vaniljesukker til blødt skum i en skål med en elpisker.

  2. Rist mandelflagerne let gyldne på en tør pande.

  3. Fordel vaniljefløde og stikkelsbærkompot i fuglerederne, drys med mandelflager, og pynt evt. med grøn skovsyre og spiseligt guldstøv.