Fuglereder med stikkelsbærkompot
Marengs:
- 2 æggehvider
- 1 tsk. eddike
- 125 g flormelis
- 1 sprøjtepose med stjernetylle
Stikkelsbærkompot:
- 250 g stikkelsbær
- 75 g sukker
- ½ vaniljestang
- ¼ dl vand
- 2 spsk. citronsaft
Til servering:
- 2 dl piskefløde
- 1½ tsk. vaniljesukker
- 25 g mandelflager
- Evt. grøn skovsyre
- Evt. spiseligt guldstøv
Sådan laver du fuglereder med stikkelsbærkompot og vaniljefløde:
Marengs:
-
Tænd ovnen på 100° varmluft.
-
Pisk æggehviderne stive sammen med eddike i en skål med en elpisker. Tilsæt flormelis lidt ad gangen, og pisk videre, til du har en tyk og blank marengs.
-
Hæld marengsen i sprøjteposen, og sprøjt den ud i 8 runde fuglereder med en diameter på 7-8 cm på en bageplade med bagepapir. Sørg for, at fuglerederne har høje kanter, så der er god plads til fyld.
-
Bag fuglerederne i ovnen i 1 time. Sluk ovnen, men lad fuglerederne hvile i ovnen, indtil den er afkølet helt.
Stikkelsbærkompot:
-
Skyl og nip stikkelsbær, og kog dem i en gryde sammen med sukker, vaniljekorn, vand og citronsaft.
-
Skru ned for varmen, og lad det småkoge i 5-7 minutter, til stikkelsbærrene er møre. Smag kompotten til med sukker eller citronsaft, så den er frisk og syrligsød.
-
Hæld kompotten i et sylteglas, og lad den hvile på køl.
Servering:
-
Pisk fløde og vaniljesukker til blødt skum i en skål med en elpisker.
-
Rist mandelflagerne let gyldne på en tør pande.
-
Fordel vaniljefløde og stikkelsbærkompot i fuglerederne, drys med mandelflager, og pynt evt. med grøn skovsyre og spiseligt guldstøv.