Håkonskager med marcipan
Kick julebageriet i gang med denne opskrift på håkonskager med marcipan. Lav dejen dagen i forvejen, og læg den på køl natten over, så kan du nemt have lune småkager klar, til dine gæster kommer.
Prøv også en af disse 8 lækre juledrikke!
Opskrifter på Håkonskager med marcipan
Det skal du bruge til ca. 30 stk.:
200 g blødt smør
90 g flormelis
75 g god marcipan
2 æg
270 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
2 æg til pensling
10 g mørkt rørsukker
Prøv også vores opskrift på snebolde med limoncello. Få opskriften lige her!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan gør du laver du håkonskager:
Pisk smør og flormelis luftigt, riv marcipanen, og vend den i. Tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt mel og vaniljesukker, og saml dejen hurtigt. Del dejen i fire stykker, og rul dem til pølser på 3-4 cm i diameter. Pak dejrullerne ind i husholdningsfilm, og læg dem i køleskabet til næste dag.
Tænd ovnen på 175°. Pisk æggene sammen i en skål. Hæld rørsukkeret ud på en stor tallerken. Vend rullerne i sammenpisket æg, og dernæst i sukker. Skær rullerne ud i ca. 5 mm tykke skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg ikke kagerne for tæt. Bag kagerne i ca. 12 min., og afkøl på bagerist.
Juleknas og hjemmebag hører julen til. Få Mette Blomsterbergs opskrifter på julelækkerier lige her!