Hjemmelavede vaniljekranse
90-100 stk.
Ingredienser
500 g hvedemel
375 g koldt smør i tern
2 tsk. vaniljestænger
350 g sukker
2 poser (100 g) Hakkede mandler
1 pose (50 g) Mandelmel
1 æg str. M/L
2 æggeblommer str. M/L
Prøv også Mette Blomsterbergs opskrift på vaniljekranse her!
Sådan laver du vaniljekransene:
Kom sigtet mel i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Tilsæt Vanilje-Twister eller vaniljestænger. Bruges vaniljestænger flækkes skallen, kornene skrabes ud, skallen hakkes fint og det hele tilsættes. Rør de øvrige ingredienser i blandingen og ælt til dejen er ensartet. Dæk dejen med film og stil den i køleskabet i mindst 12 timer. Tænd ovnen på 190° C varmluft eller 210° C traditionel varme. Form vaniljekranse (Ø 4 cm) ved fx at bruge en kødhakker med stjernetylle og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag vaniljekransene i 8-10 minutter til de er gyldenbrune. Afkøl vaniljekransene på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.