Desserter og kager

Hjemmelavet is med citrongræs

Få opskriften på en skøn og sommerfrisk hjemmelavet is med citrongræs fra kogebogen "Mad til det virkelige liv - Asiatisk sommer" her!
af Inge Skovdal / Foto: Inge Skovdal 25.06.2015
Hjemmelavet is med citrongræs

Madskribent og -fotograf Inge Skovdal elsker nem hverdagsmad, og derfor har hun lavet kogebogsserien "Mad til det virkelige liv". Efter en ferie i Vietnam blev Inge inspireret til at omsætte de vietnamesiske livretter til nemme hverdagsretter, der passer til det danske køkken, og det blev til kogebogen "Mad til det virkelige liv - Asiatisk sommer". Vi har fået lov til at snuppe vores yndlingsopskrift på noget så lækkert og eksotisk som hjemmelavet is med citrongræs.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Hjemmelavet is a la Mette Blomsterberg

Hjemmelavet is med citrongræs

Citrongræs-sirup:

  • 1 stængel citrongræs
  • 1 dl sukker
  • 3 dl vand
  • 2 skiver ingefær
  • 1 håndfuld mynte

Læs mere om "Mad til det virkelige liv" her!

Is:
  • 4 pasteuriserede æg
  • 2 dl citrongræssirup
  • 6 dl kokosmælk

Find "Mad til det virkelige liv" på Instagram lige her!

Sådan laver du hjemmelavet is med citrongræs:

  1. Snit citrongræs fint, knus dem evt. lidt i en morter.
  2. Citrongræssirup: Kog sukker, vand og citrongræs op med ingefær. Lad det koge lidt ind og afkøl det, gerne til næste dag. Si siruppen.
  3. Hjemmelavet is med cittrongræs: Pisk æggeblommer og sirup. Pisk kokosmælken sammen, rør den sammen med æggeblandingen, kør isen på en ismaskine, eller rør i isen hver halve time i 3-4 timer.

Abonnement