Hurtig is med bær

Saml dine favoritbær fra haven, og put dem i denne cremede is. Den tager kun 10 minutter at lave, men du er nødt til at vente på, at den fryser. Du kan godt være forudseende og stille en portion i fryseren et par dage før, du skal spise den – isen er dog allerbedst de første par dage efter indfrysning. Men den er bestemt værd at vente på. Mums!

Hurtig is med bær

Antal personer: 6
 
Det skal du bruge til is med bær:
Tid: 10 minutter. Frysetid: 4 timer. 
  • 400 g friskost
  • 200 g mascarpone
  • 1 ½ dl flormelis
  • 300 g hindbær
  • 100 g ribs
Mere sommermad: Salat med spinat og bær
 

Sådan laver du is med bær:

  1. Pisk friskosten luftig i en skål. Rør mascarpone, flormelis og lidt mosede bær i flødeosten. Rør blandingen glat.
  2. Fyld blandingen i en fryse- eller bageform.
  3. Stil formen i fryseren mindst 4 timer.
  4. Tag formen ud af fryseren, og lad den stå ved stuetemperatur i 5 minutter.
  5. Vend isen ud på et serveringsfad – dyp evt. formen et øjeblik i varmt vand, så den slipper formen.
  6. Pynt med resten af bærrene, og servér.