Desserter og kager

Hvid chokolade, blegselleri, selleri og pære-lakrids

Rodfrugter kan meget andet end at blive bagt i ovnen – her er de brugt i en spændende dessert!
af Anita Klemensen, Foto: Anders Schønnemann 9.03.2010

Hvid chokolade-pannacotta:
100 g hvid chokolade
100 g fløde 38 %
50 g sukker
200 g sødmælk
1 blad gelatine

Desuden:
½ lille spæd selleri
1 dl pærecider
2 spsk. sukker
1 fast pære
2 spsk. limesaft
2 stængler blegselleri
1 stang engelsk lakrids

Smelt chokoladen over vandbad. Kog fløde, sukker og sødmælk op. Udblød gelatinen i koldt vand og smelt det i mælke-flødemassen. Rør massen ud i chokoladen. Si massen i de ønskede portionsskåle og lad det størkne i køleskab.

Skær sellerien i ønskede terninger og kom dem i en skål. Kog cider og sukker op, hæld den lune væske over sellerierne og stil det på køl. Fjern kernehuset fra pæren, skær den i ønskede terninger og vend dem i limesaft. Skær blegsellerien i tynde strimler lige inden servering.

Anret terninger af pære og selleri og blegselleri i strimler på toppen af pannacottaen, og riv engelsk lakrids over retten.

Prøv også:
Persillerodscreme med stegt kammusling og sprød mandelcrust
Orangeglaserede gulerødder med svinemørbrad i sprødt salviedrys