
Ingredienser til hvid chokolademousse:
4 personer
200 g hvid chokolade
1 pasteuriseret æg
1 pasteuriseret æggeblomme
3 dl cremefraiche 38 pct.
2 dl bær, fx brombær, hindbær, blåbær
lidt flormelis
frisk citronmelisse
Sådan laver du hvid chokolademousse:
Hak chokoladen, og hæld den i en skål over vandbad på lavt blus, og lad den smelte. Afkøl den smeltede chokolade lidt, og pisk den sammen med æg. Vend cremefraichen i. Fordel chokoladen i fire små portionsforme, og stil dem på køl i 2-3 timer. Fordel de friske bær oven på skøn, hvid chokolademousse inden servering, og sigt flormelis udover. Pynt med lidt citronmelisse. Så har du en lækker, hvid chokolademousse til dine gæster.
TIP: Du kan sagtens lave hvid chokolademousse dagen i forvejen og blot pynte med friske bær lige før servering.
VINTIP: En frugtig muscat passer godt til hvid chokolademousse.
Hvid chokolademousse fungerer rigtig godt som dessert i en 3-retters menu.
Se flere fristende mousser i galleriet nedenfor.