Desserter
Desserter og kager
Hyben-havregrød med pærer, hasselnød og citronverbena
Hyben kan bruges i både det salte og det søde køkken. Her er det brugt i en havregrød med pærer, hasselnød og citronverbena. Find opskriften her.
af Mikkel Karstad. / FOTO: Anders Schønnemann
17.09.2020
Hyben er en lille frugt, som også kaldes vildrose. Hyben findes i flere farver, former og størrelser.
Smagen er karakteristisk og lidt som æble, og frugterne er gode i både det salte og det søde køkken.
Her er hyben brugt i havregrød med pærer, hasselnød og citronverbena.
LÆS OGSÅ: Rabarbergrød med is, marengs og crumble
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på hyben-havregrød med pærer, hasselnød og citronverbena
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave hyben-havregrød med pærer, hasselnød og citronverbena
- 100 g hyben (renset vægt)
- 2 dl grovvalsede havregryn
- 2 dl speltflager
- 1 dl øl (pilsner)
- 7 dl vand
- 2 g havsalt
- 25 g smør
- 1 tsk. sukker
- 1 pære
- 30 g hasselnøddekerner uden hinder
- Citronverbena
Sådan laver du hyben-havregrød med pærer, hasselnød og citronverbena
- Skyl hyben i koldt vand, fjern blomst og stilk, og halvér dem. Fjern kernerne med en teske.
- Skær hyben i mindre stykker.
- Kog havregryn, speltflager, øl, vand og salt i en gryde.
- Vend hyben i, og kog ved lav varme i 5-6 minutter, til grøden er tæt, og hybenerne er møre, men stadig har bid.
- Rør smør i grøden, til grøden er blød og cremet. Smag evt. til med lidt sukker.
- Skyl og skær pærer i tynde skiver på et mandolinjern.
- Hak hasselnødder groft.
Servering: Anret den lune grød i skåle. Fordel pæreskiver på toppen, drys med hasselnødder, og pynt med citronverbena. Servér grøden med det samme, mens den er lun.
LÆS OGSÅ: Flødeis med kandiserede valnødder