Desserter og kager

Hyben-havregrød med pærer, hasselnød og citronverbena

Hyben kan bruges i både det salte og det søde køkken. Her er det brugt i en havregrød med pærer, hasselnød og citronverbena. Find opskriften her.
af Mikkel Karstad. / FOTO: Anders Schønnemann 17.09.2020

Hyben er en lille frugt, som også kaldes vildrose. Hyben findes i flere farver, former og størrelser.

Smagen er karakteristisk og lidt som æble, og frugterne er gode i både det salte og det søde køkken.

Her er hyben brugt i havregrød med pærer, hasselnød og citronverbena.

LÆS OGSÅ: Rabarbergrød med is, marengs og crumble

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på hyben-havregrød med pærer, hasselnød og citronverbena

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave hyben-havregrød med pærer, hasselnød og citronverbena

  • 100 g hyben (renset vægt)
  • 2 dl grovvalsede havregryn
  • 2 dl speltflager
  • 1 dl øl (pilsner)
  • 7 dl vand
  • 2 g havsalt
  • 25 g smør
  • 1 tsk. sukker
  • 1 pære
  • 30 g hasselnøddekerner uden hinder
  • Citronverbena

Sådan laver du hyben-havregrød med pærer, hasselnød og citronverbena

  1. Skyl hyben i koldt vand, fjern blomst og stilk, og halvér dem. Fjern kernerne med en teske.
  2. Skær hyben i mindre stykker.
  3. Kog havregryn, speltflager, øl, vand og salt i en gryde.
  4. Vend hyben i, og kog ved lav varme i 5-6 minutter, til grøden er tæt, og hybenerne er møre, men stadig har bid.
  5. Rør smør i grøden, til grøden er blød og cremet. Smag evt. til med lidt sukker.
  6. Skyl og skær pærer i tynde skiver på et mandolinjern.
  7. Hak hasselnødder groft.

Servering: Anret den lune grød i skåle. Fordel pæreskiver på toppen, drys med hasselnødder, og pynt med citronverbena. Servér grøden med det samme, mens den er lun.

LÆS OGSÅ: Flødeis med kandiserede valnødder