Hyldeblomstmousse med jordbær
Intet smager mere af sommer end jordbær og hyldeblomst! I denne opskrift opstår en sand sommersymfoni med bær og blomster, og du får en dessert oplevelse, du sent glemmer. Server den køligt i dit yndlingsselskab og nyd denne herlige sommerdessert.
Læs også: Pavlova med jordbær!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du bruge til din hyldeblomstmousse:
4 personer
2 blade husblas
2 dl piskefløde
1 pasteuriseret æggeblomme
1 dl hyldeblomstsaft
1 pasteuriseret æggehvide
Pynt:
500 g jordbær
2 spsk honning
Læs også: Cheesecake med jordbær!
Sådan laver du hyldeblomstmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
- Pisk fløden til flødeskum, og rør æggeblommen heri.
- Varm hyldeblomstsaften i en gryde. Pres vandet fra husblassen, og smelt den i den varme hyldeblomstsaft. Hæld saften i flødeblandingen i en tynd stråle, og rør imens.
- Pisk æggehviden stiv, og vend den med en dejskraber i flødeblandingen.
- Fordel den færdige hyldeblomstmousse i portionsglas, og stil på køl i 2-3 timer.
- Rens jordbærrene, og del dem i mindre stykker. Vend dem med honning, og fordel over den færdige hyldeblomstmousse lige før servering.
TIP: Hyldeblomster er spiselige i deres rå form, så giv evt. den lækre hyldeblomstmousse et florlet drys af de små blomster, eller tilsæt blomster til den syltede topping.
VINTIP: Muscat passer godt til hyldeblomstmousse.
Hyldeblomstmousse fungerer rigtig godt som dessert i en 3-retters menu.
Få opskrifter på flere luftige mousser i galleriet nedenfor.