Desserter og kager

Issandwich med koldskålsis

Er du også vild med koldskål? Her får du Timm Vladimirs opskrift på issandwich med koldskålis og kammerjunkercookies.
af Timm Vladimir / Foto: Colombus Leth 27.08.2019

Koldskål er et sikkert sommerhit,og kan fås og laves i mange forskellige versioner.

Et kendetegn for koldskålen er, at den altid skal spises med ske fra en dyb tallerken.

Men hvad nu hvis man kunne spise koldskål med fingrene og få helt samme smagsoplevelse?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det kan du nu med denne lækre opskrift, som samler smagen af både koldskål og kammerjunker i små delikate iskager.

Issandwich med koldskålsis

Antal: 8 stk.

Det skal du bruge for at lave issandwich med koldskålsis

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. sukker
  • ½ vaniljestang
  • 3 dl kærnemælk
  • 4 dl ymer
  • ½ usprøjtet citron
  • 1 ismaskine

KAMMERJUNKERCOOKIES:

  • 200 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 spsk. sukker
  • 75 g smør
  • 1 æg

LÆS OGSÅ: Koldskål på 6 forskellige måder

sådan laver du issandwich med koldskålsis

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en lys og luftig masse med en elpisker.
  2. Rør kærnemælk og ymer i.
  3. Smag til med fintrevet citronskal.
  4. Kør massen på en ismaskine, til den har sat sig, og sæt den herefter i fryseren.

KAMMERJUNKERCOOKIES:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Bland mel, bagepulver, kardemomme og sukker.
  3. Smuldr smørret godt ind i melblandingen.
  4. Saml dejen med ægget og evt. 1-2 spsk. vand.
  5. Rul dejen ud til en lang rulle med en diameter på 5 cm, og skær den i 1½ cm tykke skiver.
  6. Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 7-8 minutter.
  7. Tag bagepladen ud, flæk kammerjunkerne med en gaffel, og læg dem tilbage på bagepladen.
  8. Skru ovnen ned på 160°, og bag kammerjunkerne i yderligere 15 minutter.
  9. Lad dem køle helt af.
  10. Læg 1 kugle koldskålsis mellem 2 kammerjunkercookies, og klem godt sammen.
  11. Opbevar dem i fryseren, til de skal spises.

LÆS OGSÅ: Smagfuld islagkage med chokoladebund