
Italienske citrontærter

Citroner er med deres friske syrlighed den perfekte ingrediens i søde desserter. Her får du en opskrift på 6 portionstærter med masser af smag af dejlige, solmodne citroner.
Se også: 10 tærter til den søde tand
Italienske citrontærter
Tid: 25 minutter. Hviletid, dej: 1 time. Bagetid: 30 minutter. Antal tærter/personer: 6
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Mørdejsbund:
• 200 g hvedemel
• 100 g sukker
• 1 knivspids salt
• fintrevet skal af ½ citron, usprøjtet
• 100 g smør
• 2 æggeblommer, pasteuriserede
• 6 små tærteforme, ca. 8 cm i diameter (brug evt. engangsforme af alufolie)
Prøv også: Stegt aubergine med krydderurter og olivenolie
Citroncreme:
• 3 æg
• 150 g fint rørsukker
• 150 g blødt smør
• fintrevet skal af 1½ citron, usprøjtet
• saft af ½ citron
Til servering:
• sigtet flormelis
FÅ FLERE SØDE DESSERTER MED MAD & BOLIG!
Sådan laver du italienske citrontærter:
- Mørdejsbund: Bland hvedemel, sukker, salt og citronskal sammen, og smuldr smørret heri med fingrene. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time.
- Citroncreme: Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker. Rør det bløde smør i, og vend citronskal og citronsaft forsigtigt i.
- Tænd ovnen på 155°. Del mørdejen i 6 lige store stykker, og rul dem ud til cirkler. Beklæd de smurte forme med dejen, og skær kanterne til. Fordel citroncremen over mørdejsbunden, og bag tærterne i ovnen i 30 minutter. Afkøl tærterne helt.
- Drys de afkølede tærter med sigtet flormelis inden servering.
Prøv også: Lasagne med ratatouille
