Grønt
Grønt
Lasagne med ratatouille
Giv hverdagslasagnen en lækker opgradering med ratatouille, som de gør det i Italien. Her får du opskriften!
af Camilla Zarah Lawes / Foto: Wichmann+Bendtsen photography
6.05.2015
Lasagne er en hverdagsklassiker, der sættes på menuen i de danske hjem i tide og utide, og det er bestemt ikke uden grund, for den italienske klassiker er et sikkert hit!
Med få kneb kan du dog give din lasagne en smagfuld overhaling, der vil få selv en italiensk madmutter til at tigge om et stykke. Vi viser dig hvordan!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Læs også: Italiensk madbrød
Lasagne med ratatouille
4-6 personer
Det skal du bruge til lasagne med ratatouille:
Ratatouille:
- ½ dl olivenolie
- 1 lille aubergine
- 1 lille squash
- 2 røde peberfrugter
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- Havsalt og friskkværnet peber
- 4 spsk. oregano
Kødsauce:
- 2 løg
- 2 spsk. olivenolie
- 500 g magert oksekød
- 4 stilke frisk oregano
- Havsalt og friskkværnet peber
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk. tomatpuré
- Ca. 2 dl vand
Læs også: 5 italienske opskrifter
Bechamelsauce:
- 80 g smør
- 65 g hvedemel
- 1 l sødmælk
- ½ tsk. fintrevet muskatnød
- Havsalt og friskkværnet peber
- Lidt olie
Salat:
- 1 bakke rucolasalat
- 50 g parmesan
- 4 spsk. olivenolie
- Saft af ½ citron
- Havsalt og friskkværnet peber
Desuden:
- 1 pakke friske lasagneplader
- 200 g revet mozzarellaost
FÅ FLERE ITALIENSKE OPSKRIFTER MED MAD & BOLIG!
Var det den klassiske, du ledte efter? Find en klassisk version her: Lasagne
Sådan laver du lasagne med ratatouille:
- Ratatouille: Skyl grøntsagerne, og pil løgene. Skær dem i ensartede, rustikke stykker. Varm en gryde op med olie, og sautér grøntsagerne. Krydr godt med salt, peber og oregano.
- Lad retten simre i 10 minutter, til grøntsagerne er møre. Tag gryden af varmen, og blend grøntsagerne til en ensartet masse. Stil det til side.
- Kødsauce: Pil løgene, og hak dem fint. Varm lidt olie op i en gryde, og steg løgene heri. Tilsæt kødet, og steg det, til det er lysebrunt. Krydr med oregano, salt og peber.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og ca. 2 dl vand. Lad kødsaucen stå og simre ved svag varme i 30 minutter. Bland kødsauce og ratatouille sammen, og stil det til side.
- Bechamelsauce: Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel, og rør det sammen til en melbolle. Varm mælken op, og tilsæt den til melbollen lidt ad gangen under piskning.
- Tilsæt mere mælk, når blandingen tykner. Krydr med muskatnød. Tag gryden af varmen, når saucen er let tyktflydende. Smag saucen til med salt og peber.
- Smør et ovnfast fad på 20 x 20 cm med olie. Dæk hele bunden med kødsauce. Fordel dernæst bechamelsauce over, og læg lasagneplader ovenpå. Skær dem evt. lidt til.
- Gentag rækkefølgen, og slut af med revet ost. Bag lasagnen i ovnen ved 180° i 35 minutter.
- Salat: Skyl salaten. Høvl osten i flager. Dryp salaten med olie og citronsaft, og krydr med salt og peber. Servér salaten sammen med lasagnen.
På vores søstersite, SPIS BEDRE, finder du den mest populære, klassiske lasagne. Stor anbefaling herfra. Find den her: Klassisk lasagne.