Grønt

Stegt aubergine med krydderurter og olivenolie

Stegte auberginer smager af italienske sommerdage med bare tæer i sandalerne. Her får du en lynhurtig version med god olivenolie og masser af krydderurter!
af Trine Hahnemann / Foto: Lars Ranek 6.05.2015
stegt aubergine

Denne nemme italienske ret stammer fra Puglia i Syditalien, hvor klimaet er perfekt til at dyrke auberginer med stærk sol og mange soltimer. Auberginer dyrkes her i flere varianter og bruges i alverdens forskellige retter. Denne er en klassiker, som gør sig særligt godt som antipasta eller frokost med groft brød og en sprød salat.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Italiensk madbrød

Stegt aubergine med krydderurter og olivenolie

6 personer

Det skal du bruge til stegt aubergine:

  • 1 stor aubergine
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hakket basilikum
  • 2 spsk. hakket mynte
  • 3 spsk. hakket persille
  • salt og friskkværnet peber

FÅ FLERE ITALIENSKE OPSKRIFTER MED MAD & BOLIG!

Sådan laver du stegt aubergine:

  1. Skær auberginen i skiver på 1 cm, drys dem let med salt, og lad dem trække i 30 minutter. Tør derefter saltet af.
  2. Steg skiverne på en pande i olie på begge sider. Læg dem på et stykke køkkenrulle, til de skal bruges.
  3. Bland krydderurterne, læg auberginerne på et fad, og drys krydderurterne henover. Drys med salt og peber.

Prøv også: 5 italienske opskrifter