Desserter
Desserter
Jordbærmousse
Jordbærmoussen her er en lækker sommerdessert, der glæder både store og små. Den serveres med en skøn pistacie-passionsfrugt-coulis og citrontimian på toppen. Få opskriften her!
af Rasmus Kjær
23.05.2013
Styling: Louise Lie von Linstow/heartrooms.dk. Foto: Kira Brandt.
Hvis du er lige så pjattet med jordbær som os, så vil du elske denne jordbærmousse. De friske jordbær tilfører så meget smag, og den skønne pistacie-passionsfrugt-coulis på toppen giver en masse tekstur til desserten. Citrontimian fra urtehaven passer perfekt som både pynt og smag i denne dessert, så smut endelig ud og klip en masse.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Du kan også bruge jordbær til disse 4 lækre desserter
Det skal du bruge til jordbærmousse:
- 1 bakke jordbær, 500 g, plus lidt til pynt
- 100 g flormelis
- 4 blade husblas
- 2 dl piskefløde
Coulis
- 2 passionsfrugter, evt. ekstra til pynt
- 50 g usaltede pistaciekerner uden skal
- 4 spsk sukkersirup eller 100 g sukker kogt med 2 spsk vand
- 1-2 kviste citrontimian
Læs også: Hvordan du selv kan dyrke jordbær i krukker
Sådan gør du:
Jordbærmousse:
- Rens jordbærrene.
- Blend dem med flormelis til en tyk puré.
- Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i ca. 5 minutter.
- Tag husblassen op med det vand, der hænger ved.
- Smelt husblassen i en skål eller halvlitermål i et vandbad.
- Tag den herefter af blusset, og lad den køle af, til den er lunken (lillefingervarm).
- Pisk imens fløden til skum.
- Hæld forsigtigt husblassen i en tynd stråle ned i jordbærpureen, mens du pisker, og vend så flødeskummet i.
- Kom massen i en form efter eget ønske, og stil den i fryseren natten over.
Coulis
- Halver passionsfrugterne, og bank kernerne ud.
- Bland dem med pistaciekerner og sukkersirup.
- Smag til med citrontimianblade.
- Tag jordbærmoussen ud af formen, og server den på et fad med coulisen ovenpå.
- Pynt med friske jordbær, passionsfrugter, citrontimian og evt. en blomst på toppen.
Mod på mere mousse? Prøv dennne moussekage med blåbær