Desserter og kager

Lilli Thomsens gulerodskage

Blød, sød og frisk – og med sikkerhed et hit hos alle gæsterne!
af Anita Klemensen. Foto: Anders Schønnemann. 21.04.2010

100 g blødt saltet smør
100 g muscovadosukker
1 æg
100 g hvedemel
4 tsk. bagepulver
200 g revet gulerod
Reven skal af ½ appelsin

Creme:
100 g flødeost neutral
1 spsk. appelsinsaft
1 spsk. citronsaft
25 g flormelis

Pynt:
Sprøde spåner af rå gulerod
Evt. små friske spirer

Pisk sukker og smør godt sammen. Pisk ægget i. Bland hvedemel og bagepulver og rør det i massen. Bland gulerod og appelsinskal og vend det i massen. Kom dejen i 4 små eller en stor form ved 170°.

Rør flødeost, appelsin- og citronsaft og flormelis sammen til creme. Kom cremen på toppen af kagen og pynt med sprøde gulerodsspåner samt evt. små spirer.

Prøv også: Mette Blomsterberg opskrift på gulerodskage