Desserter og kager

Mille Feuille med chokolade-chantilly, jordskokkechips og æblekompot

Jordskokker lyder umiddelbart ikke som noget, der hører hjemme i en dessert. Men i selskab med sød chokolade, blød vaniljecreme og syrlig æblekompot tilfører de sprøde jordskokker perfekt sprødhed til retten her. Få opskriften på Mille Feuille med chokolade-chantilly, jordskokkechips og æblekompot.
af Ayane Kogure. Redigeret til web. Foto: Marieke Verdenius 27.04.2021
Mille Feuille med chokolade-chantilly og jordskokkechips

Chokolade kan sættes sammen med næsten hvad som helst, og i denne dessert fungerer den som perfekt rød tråd, der binder den bløde chantilly-creme sammen med de sprøde jordskokkechips. Hele molevitten får syrligt modspil af hjemmelavet æblekompot. Et sødt punktum, som dine gæster uden tvivl vil huske!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis du er mere til den klassiske variant, så prøv også denne Mille Feuille med vaniljecreme, butterdej og hindbær

Det skal du bruge for at lave Mille Feuille med chokolade-chantilly, jordskokkechips og æblekompot:

Antal personer: 4

Jordskokkechips:

  • 2-3 jordskokker
  • Smagsneutral olie til friturestegning
  • Chokolade til overtræk

Æblekompot:

  • 1 æble
  • 40 g sukker
  • 2 tsk. citronsaft

Vaniljecreme:

  • ½ vaniljestang
  • 100 ml mælk
  • 1 æggeblomme
  • 25 g sukker
  • 5 g hvedemel
  • 5 g majsstivelse
  • 10 g smør

Chokolade-chantilly:

  • 25 g chokolade (55-58 %)
  • 85 g dobbeltfløde
  • 15 g sukker

LÆS OGSÅ: Chokoladetærte med sommerbær

Sådan laver du Mille Feuille med chokolade-chantilly, jordskokkechips og æblekompot:

Jordskokkechips:

  • Skræl jordskokkerne, og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern.
  • Frituresteg dem i 170° varm olie i en gryde, til de er gyldne. Lad dem køle helt af.
  • Smelt lidt chokolade, og dyp nogle af jordskokkechipsene heri. Opbevar dem i en lufttæt beholder.

Æblekompot:

  • Skræl æblet, og skær det i små tern.
  • Varm æbletern, sukker og citronsaft op på en pande, og lad det simre ved svag varme i ca. 20 minutter, til æblerne er klare.

Vaniljecreme:

  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  • Varm mælk og vaniljekorn op i en gryde ved middel varme, til det simrer let.
  • Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel og majsstivelse, og pisk det sammen til en glat masse.
  • Pisk den varme mælk i æggemassen i en tynd stråle.
  • Si cremen tilbage i gryden, og varm den op ved middel varme under piskning, til den når kogepunktet.
  • Skru ned for varmen, og pisk i yderligere 1-2 minutter.
  • Fjern gryden fra varmen, og rør smørret i, til massen er ensartet.
  • Hæld vaniljecremen i en skål, dæk til med husholdningsfilm, og stil på køl.

Chokolade-chantilly:

  • Hak chokoladen i mindre stykker, og smelt dem i en skål over vandbad.
  • Varm 20 g dobbeltfløde op i en gryde, og rør den i den smeltede chokolade sammen med sukker, til massen er ensartet og glat.
  • Lad chokoladeganachen køle let af.
  • Pisk resten af fløden til meget blødt skum.
  • Vend 1⁄3 af flødeskummet i ganachen. Pisk resten af flødeskummet i chokoladecremen med en elpisker, til den danner bløde toppe.
  • Bland lige dele vaniljecreme og chokoladecreme i en skål, og fyld cremen i en sprøjtepose.
  • Sprøjt et par toppe af cremen ud på tallerkener. Læg jordskokkechips, creme og æblekompot lagvis, og servér.

LÆS OGSÅ: Opskrift på lækker og cremet chokolademousse