Desserter og kager

Mince Pie

Engelsk juleklassiker, som oprindeligt laves med nyrefedt. Tærterne er gode til oste og som dessert.
af Kille Enna 2.11.2009

Engelsk juleklassiker, som oprindeligt laves med nyrefedt. Tærterne er gode til oste og som dessert.

(1 stor pie eller 10 små)

Mincemeatfyld:
250 g kvæder
250 g madæbler
75 g rosiner
75 g sultanaer
100 g korender
25 g kogt hel citron
50 g kandiseret pomeransskal
125 g smør
200 g mørk melasse, rørsukker
el. muscovado
¼ dl æblecidereddike
¾ dl brandy el. mørk rom
1 tsk stødt Sri Lanka-kanel
½ tsk stødt muskatnød
½ tsk friskmalet muskatblomme
½ tsk friskmalet allehånde

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mørdej:
300 g hvedemel, sigtet
1 tsk lys rørsukker
150 g koldt smør, skåret i terninger
6 spsk isvand (vand + isterninger)
lidt smeltet smør til formen

Mincemeat: Skræl kvæder og æbler, fjern kernehusene og skær kødet i små tern. Bland det grundigt sammen med resten af ingredienserne og hæld på glas. Lad fyldet stå i mindst 3 dage inden det bruges. Fyldet holder sig glimrende i 3 måneder, hvis det opbevares i køleskabet.

Mørdej: Bland alle ingredienserne sammen i en røremaskine,indtil der opstår små krummer. Tag dejen op og ælt den sammen. Afkøl i 1 time. Pensl tærteformene (10 cm) med smeltet smør, drys hele vejen rundt med mel. Del dejen i to portioner og rul dem tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Beklæd formene med frisk papir. Fordel fyldet i tærterne. Læg et stykke dej på toppen af dem og klem kanterne dekorativt sammen. Læg folie hen over tærterne og bag dem ved 220° i 10 minutter.Tag folien af og skru ned på 180°. Bag tærterne i 15-20 min., eller indtil de er gyldne på toppen. Tag tærterne ud af formen og afkøl på rist. Nyd dem lune eller dagen derpå.

OBS
Vælger du at lave en stor tærte (30 cm), bages den først ved 220° i 10 minutter, med folie. Tag folien af og skru ned til 180°.Bag tærten i 30 minutter, evt. lidt længere.