Desserter
Desserter og kager
Minipavlova med matcha-chokolade
Imponér dit middagselskab og servér denne lækre dessert med minipavlova, matcha-chokolade, stikkelsbærkompot og flødeskum. Få hele opskriften herunder!
Tekst og foto af Julie Polar de Greeve
9.06.2020
Matcha er en japansk grøn te i pulverform, som kun gør denne dessert endnu bedre.
Prøv denne opskrift på minipavlova med matcha-chokolade, stikkelsbærkompot og flødeskum. Desserten passer perfekt til middagsselskabet og vil med garanti forbløffe dine gæster. Få hele opskriften herunder.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
SE OGSÅ: Islagkage med jordbær og blomster
Minipavlova med matcha-chokolade, stikkelsbærkompot og flødeskum
Antal: 6 personer
Det skal du bruge for at lave minipavlova med matcha-chokolade, stikkelsbærkompot og flødeskum
Marengs:
- 5 pasteuriserede æggehvider
- 175 g sukker
- Stikkelsbærkompot:
- 300 g stikkelsbær
- 80 g sukker
- 1 spsk. vand
Matcha-chokolade:
- 170 g hvid chokolade
- 3 tsk. matcha-tepulver
- Pynt: 2½ dl piskefløde
- 1 tsk. sukker
- 50 g stikkelsbær
- 12 stilke citronmelisse
Sådan laver du minipavlova med matcha-chokolade, stikkelsbærkompot og flødeskum
Marengs:
- Tænd ovnen på 125° varmluft.
- Pisk æggehviderne stive i en skål. Hæld sukker i skålen, og pisk i ca. 5 minutter, til massen er tyk og blank.
- Læg bagepapir på 2 bageplader. Fordel marengsmassen i portionsstørrelser med 2 skeer eller ved hjælp af en sprøjtepose.
- Bag marengsene i ca. 1 time, til de er sprøde udenpå og bløde indeni. Sæt evt. en grydeske i ovnlågen undervejs, så dampen kan slippe ud.
- Lad dem afkøle på en bagerist.
Stikkelsbærkompot:
- Skyl stikkelsbærrene, og bring dem i kog sammen med sukker og vand i en lille gryde.
- Kog ved svag varme under låg i ca. 10 minutter, eller til bærrene er møre.
- Afkøl kompotten.
Matcha-chokolade:
- Smelt den hvide chokolade enten over et vandbad eller i mikrobølgeovnen i en skål.
- Sigt matcha i skålen med chokolade, og rør rundt, til massen bliver ensartet grøn.
- Dryp matcha-chokolade over de afkølede marengs.
- Lad chokoladen størkne helt.
Pynt:
- Pisk fløde og sukker til skum i en skål.
- Pynt marengsene med kompot, flødeskum, stikkelsbær og citronmelisse. Servér straks.
Lyst til mere?
Prøv denne lækre jorbærmousse med peber, jordbær og vanilje. Vi garanterer at den vil forbløffe dine gæster. Få hele opskriften her!