Opskrift på nemme, hjemmelavede donuts med saltkaramel
De her karamelovertrukne, snaskede donuts ser meget mere avancerede ud, end de egentlig er. Det gør dem til det perfekte bagværk at servere, hvis du vil imponere familie og venner, men ikke har tid eller færdigheder til at stå i køkkenet hele dagen.
Normalt skal donuts frituresteges, men i denne opskrift bruges i stedet en donutform, så de runde, søde sager bages i ovnen. Det gør det meget nemmere at lave hjemmelavede donuts, og så sparer man også en smule på fedtstoffet.
Det gør dog ikke smagen af disse donuts mindre syndig, for de er overtrukket med en snasket karamelglaze med havsalt. Prøv den overraskende nemme opskrift på overdådige hjemmelavede donuts herunder.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på nemme donuts med karamelglaze:
Lad dig ikke skræmme af ordet karamelglaze, for selv om det lyder fancy er det bare en klassisk karamel med sukker, smør og fløde. Opskriften er simpel, men karamellen giver en flot, skinnende overflade og en lækker, snasket sødme til de nemme donuts.
Antal: 6 personer
Ingredienser til hjemmelavede donuts:
-
40 g smør
-
150 g hvedemel
-
110 g sukker
-
1¼ tsk. bagepulver
-
¾ tsk. salt
-
1¾ dl mælk
-
1 tsk. citronsaft
-
1 æg
Ingredienser til karamelglaze:
-
150 g sukker
-
70 g smør
-
¾ dl piskefløde
-
1 spsk. flagesalt
Opskrift på Paris-Brest med hasselnødder
Sådan laver du hjemmelavede donuts:
-
Smør eller spray 6 donutforme, og smelt smør i en gryde ved lav varme.
-
Sigt mel, sukker, bagepulver og salt i en skål.
-
Bland mælk med citronsaft i en anden skål, og pisk æg i med en gaffel.
-
Tilsæt mælkeblanding og smeltet smør til melblandingen lidt ad gangen, og rør, til dejen er ensartet.
-
Fyld dejen i formene (hvert hul skal kun fyldes halvt op), og bag dine donuts nederst i ovnen i 4-6 minutter ved 220°.
-
Lad dem køle af i formen, og vend dem forsigtigt ud.
Sådan laver du hjemmelavet karamelglaze til donuts:
-
Smelt sukker i en tykbundet gryde under omrøring, og skru ned for varmen.
-
Tilsæt smør, og rør, til det er smeltet. Tilsæt piskefløde, og rør igen, til massen er ensartet og begynder at boble.
-
Lad karamellen simre i 1 minut, og hæld den i en skål.
-
Lad karamellen stivne en smule, og dyp hver donut halvt heri. Drys med flagesalt, og servér.