Desserter

Pandekager med karamelliserede pærer

Giv de klassiske pandekager en opdatering med lækkert og overraskende fyld
af Marie Melchior 5.03.2009 Foto: Jes Buusmann

Det er jo ikke, fordi der er noget i vejen med pandekager med is som dessert. Men engang imellem kunne det være sjovt at prøve en lidt frækkere version af den klassiske dessert. Og den får du her.

Pandekager med karamelliserede pærer og ingefær er en rigtig voksendessert - prøv den, nyd den, elsk den.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Pandekager med karamelliserede pærer

Til 6 personer

Det skal du bruge
6 små pærer
100 g smør
2 cm friskrevet ingefær (svarer til 1 stor spsk. finthakket)
8 spsk. rørsukker
6 lune færdigbagte dessertpandekager
Evt. vaniljeis

Her får du en skudsikker grundopskrift på pandekager, så du altid kan bage pandekager, når børnene - eller din søde tand - kræver det

Sådan gør du
Skær pærerne med skal i små tern.

Smelt smørret på en pande. Brun pæreternene af med den finthakkede ingefær. Drys rørsukkeret over, når pærerne begynder at tage farve. Skru ned for varmen, og vend blandingen, så pæreternene karamelliserer.

Fordel de karamelliserede pærer over dine pandekager. Server dem lune, eventuelt med vaniljeis til.