Se også
Desserter
Opskrift på de lækreste pandekager
Her får du en opskrift på pandekager, der aldrig slår fejl. Så kan du altid sætte dit eget præg på dem med din favorittopping!
af Marie Melchior.
5.03.2009
Foto: Jes Buusmann.
I virkelig er det meget nemt at lave pandekager. Det vigtigste ved dejen er bare, at den har den rette konsistens. Den må hverken være for tyk eller for tynd. Er dejen for tyk, er det svært at få den ordentligt fordelt ud på panden, og dine panderkager bliver for tykke. Men er dejen for tynd, flyder den alt for let ud, så dine pandekager bliver meget tynde, og det kan være svært at vende pandekagerne, uden de går i stykker.
Det her er en god pandekage-opskrift, der lykkes hver gang!
20 stk
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 3 æg
- 2 spsk. vindruekerneolie
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 5 dl mælk
- Smør til stegning
Sådan laver du de lækreste pandekager
- Pisk mel, æg, olie, sukker, vaniljesukker og salt sammen i en stor skål.
- Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker. Pisk, til dejen er glat, og lad den hvile i 30 min.
- Pisk dejen igennem igen, og bag dine pandekager på en pande (ca. 20 cm i diameter) med smeltet smør.
Husk, den første pandekage går altid i stykker - der skal jo også være én, du kan smage, mens du laver de andre pandekager.