Desserter og kager

Passionsfrugtmousse

Dejlig eksotisk passionsfrugtmousse til den søde tand.
af Mai Knauer, Foto: Anders Schønnemann 20.06.2013

4 personer

Ingredienser i passionsfrugtmousse:
3 blade husblas
2 modne passionsfrugter
½ dl friskpresset appelsinsaft
1 spsk citronsaft
4 dl piskefløde
3 spsk flormelis
½ stang vanilje

Pynt: 1 passionsfrugt

Sådan laver du passionsfrugtmousse:
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Skær passionsfrugterne i halve, og skrab saft og kerner ud med en ske. Tilsæt appelsin- og citronsaft, og blend det hele i 10 sek. Sigt de store sorte sten fra saften. Pisk fløden til flødeskum sammen med flormelis og kornene fra vaniljestangen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i et vandbad, afkøl den sammen med saften. Vend saften i flødeskummet, og fordel den færdige passionsfrugtmousse i fire portionsskåle. Stil din passionsfrugtmousse på køl i 2-3 timer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Pynt: Halver passionsfrugten, og skrab saft og kerner ud med en ske. Pynt med lidt frisk passionsfrugt på toppen af hver anretning af passionsfrugtmousse. Hvis du vil have en lidt sødere passionsfrugtmousse, så tilsæt lidt passionssirup til toppingen.

VINTIP: Servér gerne et glas lækkert muscat til din passionsfrugtmousse.

Passionsfrugtmousse fungerer rigtig godt som dessert i en 3-retters menu.

Se flere luftige mousser i galleriet nedenfor.