Desserter
Desserter og kager
Pavlova med hvid chokolade og granatæble
Lav den smukkeste pavlova med dejlig hvid chokolade og friske granatæble-kerner på toppen.
af Mai Knauer / Foto: Anders Schønnemann
24.08.2015
Når det kommer til dessert og kager, så er udseende bestemt ikke alt. En skøn smagsbombe kan sagtens være pakket ind i et lidt kedeligt ydre, men i dette tilfælde lever det skønne ydre op til det smagslækre indre. Pavlova med hvid chokolade og granatæble er en fest af smags- og synsindtryk, der vil imponere alle dine gæster.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også: Pavlova med jordbær
Pavlova med hvid chokolade og granatæble-kerner
8 personerDet skal du bruge til pavlova med hvid chokolade og granatæble-kerner:
Marengs:- 8 pasteuriserede æggehvider
- 400 g sukker
- saft af en halv citron
- 100 g hvid chokolade
- 5 dl piskefløde
- ½ stang vanilje
- 300 g granatæblekerner
Sådan laver du pavlova med hvid chokolade og granatæble-kerner:
Marengs:- Bland æggehvider og sukker i en skål, og pisk blandingen over et vandbad indtil sukkeret er helt opløst. Pas på der ikke kommer vand i skålen.
- Når sukkeret er helt smeltet, tager du skålen af varmen og pisker videre sammen med citronsaften, indtil marengsmassen er helt afkølet og stiv i konsistensen Spred marengsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så den former en rund marengsbund på ca. 28 cm i diameter.
- Bag marengsen i 50-60 minutter ved 130°, indtil bunden er sprød udenpå. Lad marengsbunden køle helt af.
- Hak den hvide chokolade groft, og hæld halvdelen i et vandbad.
- Tag chokoladen af varmen, når den begynder at smelte, og hæld resten af chokoladen i. Rør indtil al chokoladen er smeltet.
- Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt den hvide chokolade i.
- Smør chokoladecremen udover den afkølede marengsbund lige før servering, og pynt med granatæblekernerne. Den nemmeste måde at få granatkernerne ud af skallen på er at halvere granatæblet, og banke godt med en træske på skallen, imens du holder granatæblet over en skål – gerne ned i vasken. Når du banker rundt på hele skallen, løsner kernerne sig og drysser ud i skålen. Løsn til sidst kerner fra eventuelle hvide hinder. Husk at si saften fra.