Desserter og kager

Pebernøddekage med de bedste krydderier

Kom i rigtigt julehumør med duften af julens bedste krydderier i en skøn pebernøddekage. Få opskriften her...
Af Camilla Zarah Lawes / Foto: Columbus Leth 15.12.2015

Når duften af julekrydderier breder sig i huset, så kommer man for alvor i julehumør. Duften af kanel, kardemomme og ingefær er næsten indbegrebet af julehygge, men udover at give dig et smil på læben så er krydderier faktisk også gode for dig.

Krydderiernes gode enskaber

Krydderier er sunde og vigtige i din kost og ernæring. De tilfører maden en palet af forskellige appetitvækkende duft-, smags- og farvestoffer. Men krydderier sætter ikke kun gang i dine smagsløg. De sætter også gang i blodomløbet og har en sundhedsfremmende virkning, og det er undersøgt og bevist. Krydderier virker især fremmende på fordøjelsen af fedt og hjælper med at sætte forbrændingen i vejret. Derfor har vi lavet en opskrift på en skøn kage med nogle af julens bedste krydderier.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Pebernødder med peber og anis

Opskrift på pebernøddekage med limeglasur

2 små kagerIngredienser:
  • 1 æg
  • 160 g rørsukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødte nelliker
  • 25 g finthakket pomeransskal
  • 2 spsk smør
  • 2 dl fløde
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 200 g flormelis
  • Saft fra 1-2 limefrugter
  • Fintrevet limeskal fra 1 usprøjtet lime

​Prøv også: Marcipanchips med hjemmelavet saltkaramel

Sådan laver du pebernøddekage:

  1. Rør ægget godt sammen med sukker. Tilsæt krydderier, pomeransskal og smør, og rør til en ensartet masse. Tilsæt fløde, og rør godt.
  2. Bland hvedemel med natron, og sigt det i dejen.
  3. Hæld i dejen små smurte forme – vi har brugt 2 små rugbrødsforme på hver 3 dl, foret med bagepapir. Bag kagerne midt i en 180° varm ovn i 40 minutter. Afkøl kagerne let på en rist.
  4. Glasur: Rør flormelis med limesaft til en tyktflydende glasur. Fordel den over kagerne, og drys med limeskal.