Pebernødder med peber og anis
Hjemmebagte pebernødder er ultimativ julehygge for både store og små. Både at spise og at lave, fordi det er nemt - også for de små hænder. Det er bare at sætte de små til at trille løs, tænde for julemusikken og de levende lys og så nyde december.
Gourmetversion af hjemmebagte pebernødder
Men den her opskrift er ikke kun for de små. Vi har lavet en lækker gourmetversion af de klassiske pebernødder, der smager af mere. De har nemlig fået et pift med den gode lakridssmag fra anis, men bare rolig de smager stadig som mormors pebernødder - bare med et moderne tvist. Og hvis du laver en ekstra stor portion pebernødde-dej, så kan du faktisk opbevare den i en lufttæt beholder hele julen. Det gør det supernemt at lave frisk hjemmebagte pebernødder, når der kommer spontane gæster.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Tip! Hvis du er vild med pebernødder, så prøv også disse pebermyntepastiller!
Opskrift på pebernødder med peber og anis
Ca. 35 pebernødder
Det skal du bruge til pebernødder:
- 1 dl sukker
- 125 g smør
- 1 tsk sirup
- ½ æg
- 1 knivspids sort fin peber
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt anis
- ca. 3½ dl hvedemel
- 1 tsk natron
Prøv også de her lækre julesmåkager med et tvist!
Sådan laver du pebernødder:
- Rør sukker, smør og sirup sammen i en foodprocessor. Tilsæt æg og krydderier. Bland melet med natron, og rør det i dejen.
- Form små, fine kugler, ca. 35 stk., og læg dem på bagepapir.
- Bag dine pebernødder i ovnen ved 175° i ca. 15-18 min.
- Servér de hjemmebagte pebernødder sammen med en god kop te eller skøn hjemmelavet gløgg. Den bedste opskrift på gløgg