Rabarber-koldskål og kammerjunkere

Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Kammerjunkere
½ vaniljestang
100 g sukker
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
½ usprøjtet citron
100 g smør
1 æg
½ dl kærnemælk
Rabarber-koldskål
200 g rabarber
1 spsk sukker
2-3 spsk vand
75 g sukker
½ vaniljestang
5 æggeblommer (pasteuriserede, 100 g)
75 g rørsukker
½ l tykmælk
½ l kærnemælk

Der findes næppe noget mere sommerligt end koldskål, og især den hjemmelavede af slagsen. Vi giver dig her opskriften på en simpel og klassisk rabarber-koldskål og hjemmelavede kammerjunkere, som du kan nyde hele sommeren igennem. 

Inspiration: ISABELLAS' nye e-bog: Desserter med sommerbær

Sådan laver du rabarber-koldskål og kammerjunkere:

  1. Kammerjunkere: Skrab vaniljekornene ud af stangen, og bland med lidt sukker. Bland med resten af sukkeret, mel, bagepulver og revet citronskal.
  2. Hak smørret i melet, og saml dejen med æg og kærnemælk.
  3. Tril dejen til en tynd pølse, og sæt den i køleskabet i et par timer.
  4. Skær ud i passende tykkelse, og bag ved 175° i ca. 10 minutter. Flæk kagerne, og bag dem ved 100° i ca. 40 minutter. 
  5. Rabarber-koldskål: Rens og skær rabarberne i mindre stykker.
  6. Tag en enkelt stilk fra, snit den i tynde strimler og råmariner dem med 1 spsk sukker. Damp resten af rabarberne møre under låg med lidt vand, sukker og vaniljestang i ca. 10 minutter.
  7. Pisk æggeblommerne med rørsukker, til det er tykt, det tager ca. 5 minutter. Tilsæt den kolde rabarberkompot og pisk. Pisk tykmælk og kærnemælk i. Stil koldt.
  8. Server din rabarber-koldskål med kammerjunkere og råmarinerede rabarber.