Desserter og kager

Rugbar med chokolade - og andre snacks!

Denne variant af rugbar er med chokolade, som gør den til en lækker eftermiddagssnack, når den lille sult sætter ind. Det er emmerys egen opskrift på rugbar, som du nemt kan lave selv.
af Line Sølvhøj Johansson – Opskrift fra ”Den Økologsiske Bager”. Foto: Skovdal og Skovdal, Stine Christiansen 2.07.2014

Gør emmerys' bager efter og lav den mest fortryllende rugbar med chokolade, som egner sig fint som en lækker snack. Opskriften tager to dage at lave, men mange flere dage at sætte tænderne i og nyde.

Prøv også opskrifterne på lækker grøntsagsjuice!

Nyd godt af en rugbar med bjerge af chokoladestykker, du vil elske at bestige - herunder finder du opskriften på emmerys' rugbar:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til rugbar med chokolade:

12 barer

Iblødsatte kerner
200 g rugkerner
100 g græskarkerner
3 dl koldt vand

Dej
1 dl surdej
10 g gær
200 g rugmel
15 g salt
300 g god mørk chokolade

Læs også: 6 lækre opskrifter med jordbær

Fremgangsmåde:

Sæt rug- og græskarkerner i blød i vandet, og lad dem trække i 24 timer ved stuetemperatur.

Dag 2
Bland kernerne med surdej, gær, rugmel og salt, og ælt det godt sammen i 10-15 minutter. Tilsæt til sidst chokoladen, og ælt den forsigtigt ind i dejen.

Fordel dejen i 12 små aflange bageforme på ca. 4 x 8 cm (eller kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i 12 aflange barer). Lad barerne hæve i 1-2 timer ved stuetemperatur. Hvis de er blevet tørre på overfladen under hævningen, kan du give dem lidt fugt ved forsigtig at pensle dem med vand, inden du sætter dem i ovnen.

Bag barerne ved 180 grader i 25-30 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.

Prøv også opskriften: Lækker snack med rugbrødsknas

TIP:

Du kan smide 1 dl koldt vand i bunden af din ovn, samtidig med at du sætter choko-rugbarerne ind, for at skabe lidt damp. Så hæver de mere og får en sprødere skorpe.

Find flere opskrifter i "Den Økologiske Bager" af Nicolai Halken Skytte