Små rabarbertærter med mandel
Rabarber er hotte i øjeblikket. De er i sæson og sprængfyldt med smag, og så kan de indgå i både det søde køkken og som tilbehør til fx kødretter eller stærke retter, der kræver lidt sødme. Vi giver dig her en skøn opskrift på små rabarbertærter med mandel. De er praktiske i små engangsforme, fordi de så kan tages med overalt - til sommerfesten og med på picnic i det grønne.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Her er de små rabarbertærter med mandel pyntet med spiselige blomster, fordi det ser så kønt ud og passer perfekt på sommerbordet, men de fungerer også fint uden, når det skal være lidt praktisk. Du kan evt. lave en stor portion og fryse dem ned til en dag, hvor den søde tand kommer uanmeldt på besøg.
Opskrift på små rabarbertærter med mandel
10 personer
Prøv også flere opskrifter med rabarber
Ingredienser til små rabarbertærter med mandel:
- 400 g rabarber
- 150 g mandler
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 2 æg
- 2 spsk. Mel
- 2 spsk. Citrontimian
- 50 g pinjekerner
- spiselige blomster
- ekstra smør og sukker til formene
Prøv også: Bounty-kage
Sådan laver du små rabarbertærter med mandel:
- Vask rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 1 cm.
- Blend mandlerne til groft mandelmel, og blend det sammen med smør, sukker, æg og mel. Vend det godt sammen med rabarberne.
- Smør 10 små forme med smør, og drys dem med sukker. Fordel kagemassen i formene, og drys med hakket timian og pinjekerner.
- Bag tærterne i ovnen ved 185° i ca. 45 minutter. Køl kagerne af på bagerist.
- Anret kagerne på et fad, og pynt med spiselige blomster.
Tip: Opskriften er også god til kirsebær og blommer.