Desserter og kager

Svampepie

Serveret med laks
af Karina Demuth / Foto: Civa og Zvardon m.fl. 25.11.2008

Til 4 personer

75 g koldt smør
125 g hvedemel
25 g rugmel
1 tsk. salt
1 æggeblomme
2 spsk. koldt vand

Fyld:
2 rødløg i skiver
300 g kantareller
25 g grofthakkede
Valnødder
Masser af frisk timian
75 g reven emmentaler
3 æg
2,5 dl mælk
Salt og peber

Hak/smuldr smørret. Bland smør, mel og salt i en skål og saml dejen med æg og vand. Rul dejen ud og beklæd en tærte form på ca. 22 cm. Forbag dejen ved 200° i 10 minutter. Sauter rødløg og kantareller i smør og tilsæt derefter valnødder og timian. Rør æggene sammen med mælk og krydr med salt, peber og lidt ekstra timian. Drys lidt ost i bunden af pien og fordel løg, svampe og nødder ovenpå. Hæld æggemassen over og afslut med lidt reven ost. Bag ved 200° i ca. 40 min. Server røget laks til svampepien.

PINOT GRIS TIL PIE

Svampe går godt med både røde og hvide vine. Men når de som her er i selskab med laks, er det absolut mest elegant med et glas af den hvide. Et helt oplagt valg er en PINOT GRIS, som selv byder på masser af skovbund, jordede aromaer og naturlig fylde.