Desserter og kager

Syrenmarmelade med citronmelisse

Spiselige blomster - syrener kan sagtens pryde og pynte maden, men kan også bruges i kage, marmelade, is og som saft.
af Åsa Swanberg, Nils Harning og Anna Bergman Foto og styling Malou Holm og Jes Buusmann 15.04.2013

Spiselige blomster kan, udover at pynte maden, også bruges i kage, marmelade, is og som saft. Lav marmelade af syren og start sommeren med en kvalitetsmarmelade.

Marmelade af syrener - det skal du bruge

2 små glas

1 citron
125 g syrenblomster
4 blade citronmelisse
300 g syltesukker
1 knivspids kanel
4 dl vand

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

En marmelade kan også laves af stikkelsbær, find opskrifter med stikkelsbær her

Marmelade af syrener - sådan laver du den

Vask citronen grundigt, riv citronskallen fint, og pres saften af citronen. Hak blomster og citronmelisse, og bland med syltesukker og kanel i en skål. Kog vandet, og hæld det over blandingen i skålen. Hæld det hele tilbage i gryden, og kog det i ca. 10 min., eller indtil bladene bliver bløde. Det må ikke koge for længe, så bliver marmeladen hård. Fjern gryden fra varmen, tilsæt citronsaft og -skal, og bland det godt i nogle minutter. Hæld marmeladen på rene, skoldede glas, og lad den afkøle.

Bliv inspireret til mere mad med blomster i galleriet nedenfor.