Desserter og kager

Trifli af red velvet cake og jordbær

Lav den skønneste trifli af farveflot red velvet cake og dejlige danske jordbær.
af Mai Knauer / Foto: Anders Schønnemann 17.08.2015
Opskrift på trifli med jordbær

Hvis du er på jagt efter en dejlig dessert, der vil overraske dine gæster og sprede lykke med sit flotte ydre og smagslækre indre, så er trifli af red velvet cake og jordbær den perfekte løsning. Den smukke red velvet cake er både anderledes og overraskende og i kombination med den skønne creme, får du en dessert, der kan det hele! Prøv også:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på trifli af red velvet cake og jordbær

8-10 personer

Red velvet cake:
  • 150 g usaltet smør
  • 165 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 2 æg
  • 180 g mel
  • 25 g kakao
  • 1 dl kærnemælk
  • ½ dl rødbedesaft
Creme:
  • 8 pasteuriserede æggeblommer
  • 8-10 spsk. flormelis
  • 2 vaniljestænger
  • 8 dl piskefløde
  • 800 g jordbær
  • 6-8 spsk. sherry

​Få inspiration direkte i indboksen med Mad & Boligs nyhedsbrev. Tilmeld dig her!

Sådan laver du trifli af red velvet cake og jordbær:

  1. Tænd ovnen på 160°. Kom smør, sukker og kornene fra en vaniljestang i en foodprocessor, og blend til en cremet masse. Tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt mel, kakaopulver, kærnemælk og rødbedesaft, og blend igen.
  2. Fór en kageform på 20 cm i diameter med bagepapir, og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 50 minutter. Lad kagen afkøle helt, og skær den så i 3 dele.
  3. Creme: Pisk æggeblommer med flormelis og vaniljekorn til en fin æggesnaps. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt sammen med æggesnapsen. Rens jordbærrene, og skær dem over på langs, men gem ca. 100 g til at pynte med til sidst.
  4. Læg et lag af kagen i bunden af en skål, eller af glassene, hvis du portionsanretter triflien. Stænk bunden med sherry.
  5. Læg et lag creme på, og så overskårne jordbær. Gentag processen to gange, og slut af med creme eller alternativt et lag flødeskum.
  6. Pynt med hele jordbær.