Desserter

Vi tester kirsebærsauce

Risalamande er en fast og vigtig del af den danske juletradition og til den, skal vi have kirsebærsauce, men hvilken kirsebærsauce, skal du gå efter? Vi har testet fire af slagsen.
af Tóra Effersøe Mortensen 17.12.2013 Foto: Columbus Leth og Tóra Effersøe Mortensen

Vi har testet de fire slags kirsebærsaucer udfra smag, duft og konsistens. I testpanelet var der tre voksne og to børn. Vi har givet kirsebærsaucerne stjerner, hvor fem er det højeste.

Læs også: Risalamande med pinjekerner!

Den Gamle Fabrik, 24.95 kr.
I konsistens er kirsebærsaucen ret flydende, men farven er rigtig fin, og der er tilpas mange bær i kirsebærsaucen. Men dog er kirsebærrene meget bløde i konsistensen, og det synes vi er ret ærgerligt. Smagen er ret sød, men ikke for sød, og kirsebær-smagen trænger tydeligt igennem sammen med en mild smag af mandel.
♥♥♥♥

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Selleberg, 50 kr.
Lidt overraskende smag med undertoner af kanel - hele panelet synes, at kanel-smagen får for meget plads i forhold til den gode kvalitet, som krisebærrene tydeligvis har, de smager nemlig helt fantastisk! Kirsebærrene er næsten sorte, og det vidner om, at der er ægte kirsebær i kirsebærsaucen - og vi er vilde med, at bærrene stadig har lidt bid sammenlignet med de andre kirsebærsaucer, vi har testet. Konsistensen er rigtig lækker og farven på saucen er meget dyb rød og smuk.
♥♥♥

Kirsebærsauce fra Skælskør Frugtplantage, 16,95 kr.
Smagen er ret syntetisk, og der er desværre ikke en særlig tydelig smag af ægte kirsebær. Men konsistensen er ret god. Det er den billigste kirsebærsauce, vi havde med i testen, men vi må konkludere, at det godt kan betale sig at give lidt ekstra for kirsebærsaucen til juleaften.

Løgismose, 48 kr.
Bærrene er helt smattet og udkogte, og det gør konsistensen ret klumpet. Kirsebærsaucen smager ret surt, men det er med til at gøre den ret frisk, og den er faktisk ikke lige så sød som de andre kirsebærsaucer. Den dufter af mere end den smager, desværre.
♥♥

Læs også: Sådan laver du den bedste risalamande!