Desserter og kager

WEEKEND BITES | Bagte æbler med nødde-rosinfyld

Julen står for døren, og hvilken bedre måde at byde julen velkommen på end hjemmelavede, saftige, bagte æbler med knasende nødder og blødt rosinfyld. Få opskriften her.
af Redaktionen 24.11.2016
Bagte æbler med nødde-rosinfyld

Bagte æbler med nødde-rosinfyld

Julen står for døren og dermed er der skruet ekstra op for hyggen. Det betyder for de fleste, at der bruges mere tid i køkkenet på at afprøve nye opskrifter - og gerne de søde af slagsen. Hvis du skal forkæle dig selv og dine nærmeste med noget lækkert i weekenden, giver denne opskrift startskudet til hyggelige stunder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

6 personer

INGREDIENSER:

  • 6 personer
  • 6 store æbler
  • 150 g valnødder, blendet til groft smulder
  • 150 g rosiner
  • 100 g sukker 1-2 spsk kanel

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat af rødkål med bagte kirsebær og æble

FREMGANGSMÅDE:

Forvarm ovnen til 180 grader. Vask æblerne godt, og udhul dem lidt, så kernehuset er væk, men æblet stadig er helt.

Bland nødder, rosiner og sukker sammen. Sæt æblerne i et ovnfast fad, og fordel fyldet i dem.

Drys dem med kanel, og bag dem i ovnen i 20-30 minutter, til de er møre og faldet lidt sammen.

Lad dem køle en anelse af, og server dem lune med lidt af den udløbne saft fra fadet eller dryppet med en kanelsirup. En god kugle vaniljeis til er heller ikke skidt.

Opskriften er fra bogen 'Små retter, stor smag' af Timm Vladimir.