WEEKEND BITES | Mazarin med hindbær, pistacienødder og hvid chokoladecreme
Afprøv denne spændende og friske nyfortolkning af den klassiske jordbærtærte, der helt sikkert vil kunne vække sommeren for alvor i live.
Tip: Skyren kan eventuelt erstattes med græsk yoghurt 10 %.
Saftig mazarin med hindbær, pistacienødder og hvid chokoladecreme
INGREDIENSER
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Mazarin med pistacienødder:
- 150 g marcipan
- 150 g blødt smør
- 150 g sukker
- ¼ tsk. salt
- 3 æg
- 60 g usaltede pistacienøddekerner
- en rund tærteform med løs bund, 20 cm i diameter
Hvid chokoladecreme med skyr:
- 100 g hvid chokolade
- 1½ dl piskefløde
- 100 g skyr
Pynt:
- 250 g friske hindbær
- 15 g usaltede pistacienøddekerner
FREMGANGSMÅDE
1. Hvid chokoladecreme med skyr: hak hvid chokolade groft, og læg den i en skål. Hæld fløden i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Hæld straks den varme fløde over chokoladen, og rør godt, til chokoladen er helt smeltet. Sæt chokoladecremen i køleskabet i 1 time. Rør den kolde chokoladecreme sammen med skyr. Sæt cremen tilbage i køleskabet i mindst 3 timer.
2. Mazarin med pistacienødder: Pisk marcipan sammen med smør, sukker og salt i en skål med en elpisker. Pisk 1 æg i ad gangen. Blend pistacienødderne i en minihakker til groft mel, og vend det i dejen til sidst. Fordel dejen i den smurte tærteform, og bag den i en 175° varm ovn i 35-40 minutter. Afkøl kagen i formen på en rist, og sæt den herefter gerne på køl.
3. Pisk den hvide chokoladecreme igennem med en elpisker, så den bliver luftig. Smør cremen på toppen af den afkølede mazarin i et jævnt lag.
4. Læg hindbærrene på kagen i et flot mønster, og pynt med finthakkede pistacienøddekerner.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Blåbær-hindbær-crumble