Drikke

Æblegløgg med hyldeblomst og krydderier

Varme krydderier, frisk ingefær og hyldeblomstsaft giver masser af skøn smag til denne alkoholfri æblegløgg. Servér den dampende varm i fine glas.
af Morten Schou. redigeret til web. Foto: Stine Christiansen 20.12.2021

Jul rimer på varme drikke og aromatiske krydderier, og hvad forener dette bedre end et godt glas gløgg? Den klassiske rødvinsgløgg med mandler og rosiner er og bliver et hit, men andre udgaver af juledrikken er også vundet frem.

Er du ikke så meget til rødvinssmagen i almindelig gløgg, er et alternativ f.eks. denne æblegløgg, som tilmed er alkoholfri. Denne gløgg har en dejlig sød frugtsmag fra æbler og hyldeblomstsaft og samtidig masser af julesmag fra krydderier.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Denne æblegløgg vil garanti glæde både store og små, når der skal julehygges, og både smag og duft vil sætte fut under julestemningen. Prøv den lækre opskrift herunder!

Opskrift på æblegløgg med hyldeblomst og krydderier

Der er rig mulighed for at købe alverdens færdiglavede gløgg, men det er også utroligt nemt at lave selv. Gløggekstrakten skal laves et par dage før, men når den er klar, kan du lave gløgg på blot et øjeblik til enhver tid. Og når du laver den selv, kan du tilpasse smagen, lige som du bedst kan lide din gløgg.

Ingredienser til æblegløgg med hyldeblomst:

Opskrift til 4 personer

Æblegløgg-essens:

  • 1 l æblejuice

  • 3 dl hyldeblomstsaft

  • 2 citroner

  • 80 g rørsukker

  • 5 cm frisk ingefær

  • 1 vaniljestang

  • 5 stjerneanis

  • 8 kardemommekapsler

  • 2 kanelstænger

Til servering af gløggen:

  • 1 l æblejuice

  • 1 usprøjtet blodappelsin

Sådan laver du æblegløgg med hyldeblomst:

Æblegløgg-essens:

  1. Bland æblejuice, hyldeblomstsaft, citronsaft og sukker i en gryde.

  2. Skær ingefær i skiver. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

  3. Tilsæt ingefær, vaniljekorn og de øvrige krydderier, og bring blandingen i kog.

  4. Læg låg på gryden, og lad det simre ved svag varme i 30 minutter.

  5. Hæld lagen sammen med krydderier i et skoldet glas med låg, og lad det trække i 3 dage.

  6. Sigt krydderierne fra, og hæld gløggessensen på en skoldet flaske.

Ved servering af gløggen:

  1. Varm æblejuice op i en gryde til lige under kogepunktet.

  2. Tilsæt æblegløgg-essens, og varm evt. en smule op igen.

  3. Pynt med frisk skal af blodappelsin, og servér straks.