Drikke

Solbærgløgg med kanel

Et skønt alkoholfrit alternativ til den klassiske julegløgg.
af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek 11.11.2008

Giver 2-2½ liter

500 g solbær (friske eller frosne)
200 g rørsukker
1½ l vand
2 dl koldpresset æblemost
2 æbler
2 kanelstænger
5 kardemommekapsler
3 nelliker
2 usprøjtede appelsiner

Hæld solbær, sukker, vand, æblemost, æbler skåret i grove stykker og krydderier i en gryde. Bring i kog og lad 'gløggen' koge i 6-8 min. på lav varme. Sluk herefter for varmen og lad trække i 30 min., inden den sigtes. Smag til med saft og fintreven skal fra appelsin. Lun gløggen og drik den varm. Tilsæt evt. tørret solbær eller frisk æble skåret i terninger.