Drikke

Den bedste martini-cocktail

Skift fyraftensøl ud med en klassisk martini-cocktail. Mad & Bolig har fået et lynkursus i at mixe den perfekte martini-cocktail. Du får opskriften og et par bartender-fif her!
af Lene Lykke Hovmand / Foto: Rasmus Flindt Pedersen, Diageo og Colourbox 11.01.2022

Glem alt om James Bond, vodka martini og "shaken not stirred". En rigtig martini-cocktail er med gin og vermouth - og den skal røres med nænsom hånd og ikke rystes. Men drik bare din martini-cocktail med samme stil og lidenskabelighed, som den livsnydende britiske agent!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I anledning af, at Tanqueray relancerer deres luksusgin Tanqueray No. 10, var Mad & Bolig med og fik et lynkursus i at lave den perfekte martini-cocktail med Tanqueray No. 10, som er internationalt anerkendt som en af de absolut bedste gin i verden. Her får du opskriften på en lækker martini-cocktail og et par bartendertricks serveret af Jannick Gram, Bar Manager på Balthazar champagnebar i København:

Opskrift på martini-cocktail:

 • Dry Martini
 • 60 ml Tanqueray Ten gin
 • 10 ml Noilly Prat
 • Garnish: citronskal

Sådan laver du din martini-cocktail:

Rør ingredienserne kort sammen med is, og si drinken ned I et afkølet martiniglas. Skær en tynd smal strimmel af citronen, tvist den, læg i glasset og servér din martini-cocktail.

Server martini-cocktail med stil:

 1. Stil martiniglassene i fryseren eller fyld dem med is, så de bliver kolde.
 2. Rør ingredienserne sammen i et stort røreglas fyldt godt op med isterninger.
 3. Rør med en lang ske med blide bevægelser. Et lille tip! Hold lille- og ringefinger samlet, saml pege- og langefinger og hold skeen her imellem.
 4. Rør i cirka 15-20 sekunder. Drinken skal blive kølet af isen og få lidt vand, men stadig være olieret. Dryp eventuelt en lille dråbe på håndryggen og smag.
 5. Læg en strainer (si) over glasset og suppler eventuelt med et rent viskestykke, når du hælder drinken op, for isen må ikke komme med i glasset, og du må heller ikke røre ved isen med fingrene.
 6. Skær en tynd stribe af den yderste skal på en usprøjtet citron. Tvist den let med fingrene, og kør den lidt rundt på foden eller kanten af glasset for at give lidt citrusaroma. Læg den derefter i drinken.
 7. Hold på stilken og nyd den lækreste martini-cocktail!