Ny nordisk cocktail opfundet
I mandags blev der afholdt Årets New Nordic Drink, hvor en innovativ drink med nordiske råvarer skulle opfindes. Nogle af Danmarks førende bartendere bød ind med deres bud på årets nordiske drink, og det blev et "simpelt" mix af hyldebærsaft, Rød Aalborg snaps, Geranium Gin, Schweppes Ginger Ale og ingefær, der faldt bedst i dommernes smag. Her får du opskriften.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Erik Den Røde:
2 cl. Gin
2 cl. Rød Aalborg
3 cl. Hyldebærsaft
6 cl. Ginger Ale
Revet ingefær
Bland gin, Rød Aalborg og hyldebærsaft i en shaker med isterninger og hæld det i et lowball glas. Herefter toppes med Ginger Ale og pyntes med et stykke revet ingefær.
Det er sodavandsbrandet Schweppes og AOK.dk, der med en direkte kobling til det nordiske køkken og med priser for mere end 50.000 kr., har udfordret eliten blandt danske bartendere.
De nordiske råvarer slår lige nu igennem inden for madområdet. Servér en tapas med nordiske råvarer for dine gæster, efter du har givet dem en "Erik den Røde" som velkomstdrink.