Drikke

Glögg med chili og ingefær

På denne uges tivolitur har Mad & Bolig opsnuset en dejlig glögg med chili og ingefær samt en helt speciel ost.
af Susser Feit 14.12.2010

Dampen og duften af varmende glögg i store gryder er ekstra fristende, her i kulden. Lige overfor "Det flyvende tæppe" er der smagsprøver og gang i glögg-brygningen, så jeg nupper et styrkende bæger og køber lidt med hjem. For vel er det skønt at sætte rosiner i blød og mikse sin egen krydderblanding, men det er nu heller ikke værst at plaske en færdigblandet sag op i gryden, når man kommer sent hjem med kolde tæer… Kiviks Tranebær Glögg med smag af chili og ingefær på glasflaske varmer ekstra meget, mens den kanelkrydrede æblevin, på pragmatisk karton, er god at have på lager til en improviseret hyggestund. Boden har flere svenske glöggsorter i alle prisklasser.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Den bedste opskrift på gløgg

Ingstrup Mejeri har lavet ost uafbrudt i 120 år, og de har taget turen fra Nordjylland til Tivoli for at præsentere resultatet af det omhyggelige håndværk, man holder i hævd deroppe.
Årets nyhed er "Bunkerosten", der først lagres på mejeriet og derefter i en af Vesterhavets gamle bunkere, hvor den saltmættede fugtige luft giver fylde og saftighed til osten. Den er fast og god med en fyldig, men ikke skarp smag, og mit hjembragte stykke får hurtigt ben at gå på!
Julegaven til ost-o-manen finder jeg også her: En flot rød gave-formet ost, der kun fremstilles op til Jul. Der er 2 kilo for 200 kr. Den sorte variant er mellemlagret, men ganske stærk. Uforlignelig lækker - man burde spise den allerførst til julefrokosten, for rigtig at nyde den!

PS: Hvis du alligevel er inde efter ost, så prøv en bakke af deres hjemmelavede smør, der er kærnet af syrnet fløde. Kr. 25 for 250 gr.
www.ingstrup-ost.dk

Se hvad vi ellers har fundet på Tivolis julemarked:

Sødt, salt og speget...

Så sødt som i gamle dage...