
Hylden blomstrer | Sådan laver du den bedste saft

Der er næppe noget mere sommerligt end et glas kold og læskende hyldeblomstsaft. Du kan selvfølgelig købe saften i supermarkedet, men den, du selv laver, smager allerbedst.
Og netop nu blomstrer hylden overalt i Danmark, så pak saks, handsker og en stor pose – eller tre – og drag på rov på marker, i parker og haver. Der skal en del blomster til, men når først de er ’fanget’, er saften meget enkel at lave.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BREAKFAST KIT | Den nordiske
Blomsterne skal helst plukkes, lige når de er sprunget ud – det er nu! – og hjemme i køkkenet skal du fjerne så meget af stilken som muligt, da den er lidt bitter.
Her får du opskriften på en helt klassisk hyldeblomstsaft – men du kan også eksperimentere med ingredienser som limeskal, rosenvand og brun farin og skabe din helt eget variant af den klassiske drik.
Opskrift på klassisk hyldeblomstsaft med citron
Ingredienser:
- Ca. 50 hyldeblomstkærme uden (for meget) stilk
- 2 liter vand
- 1 kg sukker
- 3 store eller 4 små usprøjtede citroner i skiver
- Bland vand og sukker i en gryde og kog, indtil sukkeret er opløst.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Fromage med granatæblekerner og mandelsplitter
Fremgangsmåde:
Tilsæt citronskiver og hyldeblomst, og rør det hele godt sammen.
Sluk for blusset og lad det hele køle af på komfuret.
Læg låg på gryden og sæt saften i køleskabet, hvor den trækker i 3-4 dage. Rør rundt i den en gang eller to om dagen.
Fjern blomster og citroner fra saften og hæld den på skoldede flasker, som du sætter i køleskabet. Du kan også putte saften i plasticflasker eller fryseposer og lægge dem i fryseren.
Saften fortyndes med vand – 1 del saft til 3-4 dele vand, alt efter hvor stærk du kan lide den.
Psst.... Du kan også bruges hyldeblomstsaft til sommerdrinks. Bland gin, hvidvin, danskvand og hyldeblomstsaft i en kande og server over is som velkomstdrink til havefesten.
