Drikke

Lakrids-cocktail: The Persian Collins

Disk op med en lækker og forfriskende orientalsk cocktail med gin, anis, basilikum og citron. Cocktailen er vinder af “The Taste of Liquorice Award” 2016.
af Redaktionen / Opskrift og foto: cocktailkursus.dk 7.03.2016
Cocktail med lakrids

Lakrids er godt i mange ting - ikke mindst cocktails. Det er denne cocktail, The Persian Collins, et rigtig godt eksempel på. Blandingen af gin, anis, basilikum og citron er så god, at cocktailen blev vinder af "The Taste of Liquorice Award" på den årligt tilbagevendende Lakridsfestival i København. Smag selv hvorfor med opskriften her! Prøv også: 2 lækre kinesiske cocktails

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

The Persian Collins

1 cocktailDet skal du bruge af ingredienser:
  • 3 cl gin (Beefeater)
  • 1 bar-ske absinth
  • 2 cl friskpresset citronjuice
  • 2 cl sukkerlage
  • 3 cl lakrids-the
  • 7-8 blade frisk Basilikum (3 blade til pynt)
  • 3 stk. stjerneanis (2 stk. til pynt)

Prøv også: Indisk cocktail-favorit

Det skal du bruge af redskaber:
  • Shaker
  • Bar-ske
  • Sugerør
  • Isterninger
  • Strainer
  • Lowball glas
Sådan gør du:
  1. En stjerneanis og 4-5 basilikumblade lægges i shakeren.
  2. Tilsæt gin, absinth, citronjuice, lakrids-the og sukkerlage. Derefter tilføjes der isterninger i shakeren, og cocktailen shakes grundigt i 10-15 sekunder.
  3. Et lowball glas fyldes helt op med isterninger, hvorefter cocktailen fra shakeren straines ned i glasset.
  4. Cocktailen pyntes med 2-3 blade basilikum, en halv skive citron og 1-2 stjerneanis.
Cocktailkursus.dk