Drikke

Syrensaft

Brug de velduftende syrener til at lave skøn syrensaft. Saft af syrener kan både bruges som saft eller i syltetøj, is og kager.
af Åsa Swanberg, Nils Harning og Anna Bergman Foto og styling Malou Holm og Jes Buusmann 15.04.2013
Opskrift på syrensaft eller saft med syrener

Lav en super dejlig saft med klaser af spiselige syren-blomster. Syrensaften kan drikkes som læskende sommerdrik med list danskvand og isterninger eller bruges i drinks, kager eller madlavning. Vi kan også varmt anbefale at lave friske pind-is af syrensaften ved at fryse den ned i pind-is-forme.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Marmelade af syrensaft

Opskrift på syrensaft: Sådan laver du saft af syrener

Det skal du bruge til syrensaft:

  • 3 citroner
  • 40 klaser syrenblomster
  • 1,8 kg sukker
  • 60 g citronsyre
  • 2½ l kogende vand
  • ¼ tsk Atamon

Sådan laver du syrensaft:

  1. Vask citronerne grundigt, og skær dem i skiver.
  2. Læg blomsterne i en stålskål sammen med sukker, citronsyre og citronskiverne. Hæld det kogende vand over, og rør et par gange i det så sukkeret bliver opløst.
  3. Bland Atamon i lidt af den varme saft, og tilsæt det til blandingen. Dette giver en bedre konservering. Skal saften ikke opbevares i længere tid, så spring Atamon over.
  4. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køl i 3 dage. Si syrensaften, og hæld den på rene, skoldede flasker. Opbevar saften i køleskabet.

Se flere opskrifter med syrener her ...