Fisk og skaldyr

Dybstegte sardiner med hyldeblomstdej

Server de dybstegte sardiner med sprød hyldeblomstdej og harissa som forret eller snack.
af Carsten Kyster. Foto: Maria P. 27.05.2013

4 personer som forret/snack

200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 dl meget koldt vand
1-2 hyldeblomstskærme
12 sardiner
salt og peber
1 l vegetabilsk olie
1 dåse harissa el. anden god chilisauce

Rens sardinerne, fjern skællene, skær hovederne af, og fjern indvoldene. Rør mel, bagepulver og vand sammen. Der må gerne være klumper i dejen. Pluk blomsterne af hyldeskærmen, og vend dem i dejen. Varm olien op i en gryde, indtil det syder omkring en tændstik eller et grillspyd, så er olien klar.

Vend fiskene i lidt mel og derefter i dejen. Kom fiskene i den varme olie, og steg dem gyldne og sprøde i ca. 3 min. Tag fiskene op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir. Drys med lidt salt og peber.

Anret de varme hyldeblomstsardiner med harissa og groft salt, og server dem som en snack eller som tilbehør til en forret eller hovedret.