Menuer

Formidabel forret der kan laves dagen før

Find en lækker forret, der kan laves dagen før, og slip for stress på selve dagen. Vi har samlet de 12 bedste opskrifter på forretter, der kan laves dagen før nytårsaften eller festen.
Christine Agertoft / Foto: Anders Schønnemann 29.11.2019
Opskrift på forret der kan laves dagen før

Vi ved alle, at nytårsaften eller den store festmiddag nemt kan blive et kapløb med tiden. Hvis forret, hovedret og dessert skal laves, håret skal sættes, bordet pyntes og hjemmet se præsentabelt ud, er det næsten umuligt ikke at blive forpustet. En forret der kan laves dagen før kan være med til at lette presset. Så er der en ting mindre at bekymre sig om. Derfor har vi samlet 12 opskrifter på elegante og velsmagende forretter, der kan laves dagen eller endda flere dage før den store fest.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se flere bud på en lækker forret der kan laves dagen før her!

Forret der kan laves dagen før – 12 velsmagende bud!

Vore 12 yndlingsforretter er nøje udvalgte, så de sparer dig tid men ikke går på kompromis med smagen. De er alle i kategorien gourmetforretter og kan alle laves i forvejen. Nogle forretter kan laves dagen før, mens andre skal laves i op til 5 dage før. Nogle kræver blot anretning på selve dagen, mens andre lige skal have det sidste touch. Men ens for dem er, at de er et sikkert hit til nytår eller fest. Find selv din favorit …

1: Mini tærter med karamelliserede løg

Servér disse små minitærter af butterdej med karamelliserede løg. De smager fantastisk og nemme at lave og du kan lune dem lige inden servering. Få opskriften her!

2: Gravet lammemørbrad der kan laves 5 dage i forvejen

Denne forret vil helt sikkert imponere gæsterne og kræver også lidt mere af kokken. Men fordelen er, at den kan laves hele 5 dage i forvejen. Den tilhørende kompot kan laves dagen i forvejen, og så er der bare tilbage at anrette forretten på selve dagen. Opskrift på denne forret der kan laves dagen før her!

3: Jordskokkesuppe der kan laves dagen før

Denne gode og festlige suppe kan laves dagen forinden. Du skal blot koge suppen, blende den og så stille den i køleskabet natten over. Næste dag varmer du den op og tilsætter fløde, salt, peber og citronsaft, og anretter hver varme skål suppe med trøffelolie. Opskrift på denne forret der kan laves dagen før her!

4: KOLDRØGET LAKS MED FENNIKELCREME DER KAN LAVES DAGEN FØR

Den lækre fennikelcreme kan laves dagen i forvejen, sådan så du blot skal stege løg, rive peberrod og anrette på selve festdagen. Opskrift på denne forret der kan laves dagen før her!

5: Lakserillette der ikke engang skal anrettes på dagen

Denne lækre lakserillette med krydderurter og ristet rugbrød kan laves og anrettes i glas dagen inden, hvis du ønsker det. Har du lidt tid på selve dagen, kan du vælge at riste rugbrødet et par timer inden. Opskrift på denne forret der kan laves dagen før her!

6: Rødbedegravad torsk der kan laves 3 dage i forvejen

Torsken skal have mindst 24 timer til at grave, men den kan også sagtens ligge i tre døgn. På selve dagen skal der blot røres en peberrodscreme og anrettes med kapersbær. Opskrift på denne forret der kan laves dagen før her!

7: Røget laks på blomkålscreme der kan laves dagen før

Her er det blomkålscremen, der kræver mest arbejde, og den kan du sagtens lave dagen inden nytårsaften eller festmiddagen. Næste dag skal der blot ristes, snittes og anrettes. Opskrift på denne forret der kan laves dagen før her!

8: Frisk og kold suppe der kan laves aftenen før

Fordelen ved denne ærtesuppe med radise og rygeost er, at den serveres kold. Du kan derfor lave suppen aftenen før og blot tilsætte radise og rygeost på selve dagen. Opskrift på denne forret der kan laves dagen før her!

9: Laksehapsere der blot skal samles på dagen

Laks, pumpernikel og dressing kan tilberedes dagen forinden, og så samles og anrettes de fine små hapsere blot lige inden servering. Opskrift på denne forret der kan laves dagen før her!

10: 3 slag crostini

Crostini med forskelligt fyld er en delikat nippe-forret, og kan sagtens laves dagen før. Få opskriften her!

11: Saltet torsk med marinerede speltkerner der kan laves dagen før

Torsken skal salte på køl i mindst 12 timer inden, den skal serveres, så den kan du nemt lave dagen forinden. Speltkernerne kan også laves og marineres. Det efterlader stort set kun anretningen med friske granatæblekerner. Opskrift på denne forret der kan laves dagen før her!

12: Lakserillettes med rygeost

Prøv denne lakserillettes med rygeost som krydderi. Den smager fantastisk og kan sagtens laves dagen før! Få opskriften her!